Opskrift: Sådan laver du havremælk
Den klassiske opskrift på havremælk kræver kun få ingredienser:
Ingredienser:
- 40 g rå havregryn
- 1 liter koldt vand
- En knivspids salt
- Evt. lidt sødme (dadler, honning eller sirup) og vanilje eller kanel for smag
Sådan gør du:
- Kom havregryn og vand i en plantemælksmaskine eller en blender.
- Blend i 8 minutter.
- Hæld direkte på flaske eller hvis den skal være finere, hæld den i gennem en finmasket si.
- Opbevar i køleskabet, hvor den kan stå i 3-4 dage.
Tips til den bedste havremælk
- Brug en plantemælksmaskine (Oater 2.0™), fremfor en blender for bedre resultat
- Tilføj lidt olie (fx kokosolie), hvis du ønsker en mere cremet konsistens.
- Eksperimentér med smage – fx kakao, kanel eller vanilje.
Vil du dykke ned i forskellene mellem hjemmelavet og købt havremælk? Læs vores artikel: